Top Forbes. Niculae, Adamescu, Timiș și Țiriac, cei mai bogați români

Data publicării:
ion tiriac FB 1

Pe primul loc, cu o avere estimată de 1,1 miliarde de euro este Ioan Niculae cu afaceri în agricultură, energie şi turism.

Locul doi este ocupat de Dan Adamescu cu o avere estimată la 950 de milioane de euro. Acesta are afaceri în imobiliare, media, asigurări.

Frank Timiş este al treilea cel mai bogat român cu 850 de milioane de euro. Acesta are afaceri în extracţie de petrol şi minereuri.

Pe acelaşi loc trei este Ion Ţiriac - 850 de milioane de euro cu afaceri în auto, imobiliare şi bănci, iar pe locul patru Veronica Guşă de Drăgan cu o avere estimată de Forbes la 550 de milioane de euro.

În topul din acest an apar şi nume noi. Elena Covaciu a început o afacere de familie în anii '90, iar acum a strâns o avere de 12 milioane de euro.

Nu la fel de fericiţi au fost milionarii care au mizat pe imobiliare şi comerț şi nici constructorii de drumuri.

Cea mai mare scădere a fost înregistrată de Dinu Patriciu, care nu se mai numără printre cei mai bogaţi zece români. În ultimul an, din averea omului de afaceri s-au evaporat 600 de milioane de euro.

Cei mai bogaţi oameni de afaceri nu sunt însă ocoliţi de scandaluri.

Ioan Niculae este urmărit de procurori în două dosare penale, unul de subminare a economiei nationale, iar celălat se referă la finanţarea partidelor politice.

Şi Frank Timiş este un om de afaceri controversat. El a fost condamnat, la începutul anilor '90, în Australia, pentru trafic de droguri. După ce a intrat în lumea afacerilor, compania petrolieră pe care o conducea a fost acuzată că a umflat datele referitoare la descoperirile de hidrocarburi.

Pentru asta compania a fost penalizată cu cea mai mare amendă posibilă de Bursa din Londra - 600.000 de lire sterline.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri