TOT CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI DESPRE REVELION. Transport, restricţii, farmacii şi vreme

Data publicării:
4727629 20mediafax 20foto 20gabriel 20petrescu-41188

În noaptea de Revelion vor circula în Capitalăautobuzele de pe cele 24 de linii de noapte, la intervale de 40 de minute.De asemenea, în noaptea de Revelion vor circula şi tramvaiele liniilor 1, la intervale de 20 de minute şi ale liniei 41, la intervale de 15 minute.

De asemenea, în 1, 2, 5 şi 6 ianuarie 2013, autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele vor circula în Capitală tot după orarul unei zile de duminică.

În 31 decembrie, trenurile de metrou vor circula pe Magistrala 2 (Berceni - Pipera) după orarul unei zile lucrătoare, la intervale de 4-9 minute.

În noaptea de Revelion, trenurile de metrou vor circula la intervale de aproximativ 20 de minute.

Metroul va circula în 1 şi 2 ianuarie la intervale cuprinse între patru şi zece minute.

Citiţi despre programul RATB şi al Metrorex AICI.

Restricţiile în trafic în noaptea de Revelion

Circulaţia va fi restricţionată pentru petrecerile de Revelion în Piaţa Constituţiei, Piaţa Revoluţiei şi pe strada Mihail Sebastian, între Calea 13 Septembrie şi strada Samuil Vulcan, a anunţat, Brigada Rutieră a Capitalei.

Citiţi despre zonele cu restricţii şi rutele ocolitoare AICI.

De unde puteţi face cumpărături pentru Revelion

În cele mai multe hypermarketuri astăzi este program până la ora 22.00 sau 23.00. Sunt așteptați mai mulți cumpărători decât într-o zi obișnuită de duminică și toate casele vor fi deschise, pentru ca oamenii să aștepte cât mai puțin.

Mâine programul va fi redus, puține hypermarketuri au program până la ora 20.00. Cele mai multe magazine se vor închide începând cu ora 16.00.

Citiţi despre programul supermarketurilor şi al hipermaketurilor AICI.

Dacă aveţi tranzacţii de făcut înainte de Revelion, e bine să ştiţi că băncile vor avea program normal în ultima zi a anului, dar pe 1 şi 2 ianuarie vor fi închise.

Dacă aveţi nevoie urgentă de un medicament

Majoritatea farmaciilor din Bucureşti vor avea program redus în 31 decembrie şi vor fi închise în 1 ianuarie 2013, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Patru farmacii din sectoarele 1, 2 şi 6 vor funcţiona însă non-stop.

Acestea se află la adresele Şoseaua Ştefan cel Mare nr. 6 (sector 1), Calea Moşilor nr. 257 şi Şoseaua Pantelimon nr. 382 (sector 2) şi Drumul Taberei nr. 18 (sector 6).

Citiţi despre programul farmaciilor din Bucureşti AICI.

Recomandările medicilor pentru masa de Revelion

Medicii au emis o serie de recomandări pentru populaţie pentru perioada Sărbătorilor. Recomandările se referă la consumul de alimente şi de alcool, dar şi la expunerea la frig.

Medicii recomandă consumul moderat de alimente tradiţionale pe bază de carne de porc, mai ales a celor cu conţinut ridicat de grăsimi şi preparate termic, prin prăjire.

Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii fac o serie de recomandări privind consumul de alimente în perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Citiţi despre recomandările medicilor AICI.

Vreme geroasă la sfârşit de an

De Revelion, chiardacămaximele vor fi cuplus, temperatura începe săscadă. Luni spre marţi vor fiîntre-16 gradeînestul Transilvanieişipânăla-1 gradînsud vestulţării.LaBucurești vor fi temperaturi minime depânăla-7grade.

Chiarşizonamontanăvafiferităde ninsori, temperaturile rămân negative.Pe pantelesudice, dinbătaiasoarelui, este așteptat ca stratul dezăpadă să scadă din grosime.

Citiţi despre vremea din perioada următoare AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri