Trafic de mașini cu ștampila Primăriei Slobozia. Interlopul Viorel Daniel Duţu a fost reţinut

Data publicării:
00052339 large

Printre suspecţi se află şi primarul oraşului, Alexandru Stoica. Acesta ar fi falsificat certificatele fiscale pentru trei maşini de lux, folosind ştampila primăriei, aşa încât din acte să reiasă că impozitele datorate statului au fost achitate.

Oamenii legii au audiat zece persoane şi au ridicat mai multe documente, ştampile, bani şi arme albe. Potrivit procurorilor, infracţiunile au fost comise în 2013.  Primarul ar urma să fie și el audiat.

Trafic de mașini cu ștampila Primăriei

Biroul primarului din Slobozia a fost perchezitionat de poliţişti. Oamenii legii aveau informaţii că edilul ar avea legătură cu o grupare de interlopi acuzaţi de trafic cu maşini de lux. Bolizii, aduşi din străinătate, ar fi fost înmatriculaţi ilegal, cu ajutor primit de la Primărie.

10 mii de euro era taxa de timbru care trebuia plătită pentru cele trei maşini de lux, aduse din străinătate. Dar interlopii au căutat soluţii ca să înmatriculeze maşinile fără să plătească. Şi le-au găsit. La Primăria Slobozia.

(Primarul din Slobozia, Alexcandru Stoica)

Mecanismul era simplu: Anchetatorii suspectează că l-ar fi convins pe edilul oraşului Slobozia, Alexandru Stoica, ca Primăria să accepte maşinile ca donaţie fictivă. Legea prevede că, în asemenea situaţii, taxa de timbru să nu mai fie plătită.

Dar bolizii nu rămâneau nicio clipă în parcul auto al administraţiei locale, ci erau în continuare la dispoziţia interlopilor. Printr-un alt fals, Primăria le dădea drept de folosinţă, susţin anchetatorii.

Oamenii legi au ridicat cele trei maşini care ar fi trecut prin acest circuit. Toată povestea a fost descoperită de Serviciul Secret al Ministerului Afacerilor Interne.

Pe lista acuzaţiile ce sunt aduse sunt şi infracţiuni comise cu violenţă şi crimă organizată.

În perioada 2012 - 2014 au acordat împrumuturi cu camătă către mai multe persoane din judeţul Ialomiţa şi din Bucureşti, iar pentru recuperarea sumelor de bani aceştia au folosit ameninţări şi acte de violenţă asupra părţilor vătămate”, susțin procurorii.

Mai multe documente şi ştampile au fost ridicate de poliţişti din biroul primarului din Slobozia şi de la Registratura instituţiei. Anchetatorii nu exclud nici varianta ca ştampilele aplicate pe documentele autoturismelor să fi fost falsificate de interlopi. Dar numai o expertiză va stabili care este adevărul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri