Traficul a fost blocat în fața CCR de iubitorii de animale

Data publicării:
protest animale

Iubitorii de animale sunt nemulțumiți de decizia CCR, care permite eutanasierea câinilor fără stăpân, în anumite condiții, și spun că vor continua să lupte pentru a-și susține cauza.

După aflarea hotărârii judecătorilor, mulți dintre ei au izbucnit în plâns și au blocat traficul în zonă, pe Calea 13 septembrie, pe ambele sensuri.

Deși jandarmii și polițiștii care s-au deplasat în zonă le-au spus protestatarilor că acțiunea lor este ilegală, ei au refuzat să părăsească carosabilul.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a explicat la Digi24 că protestul era autorizat, conform hotărârii Primăriei Municipiului București, în intervalul 9.00 – 15.00, însă nu pe spațiul carosabil.

„Intervenția se face gradual, prima etapă este cea de izolare a zonei și devierea circulației pentru siguranța celor care s-au așezat pe carosabil. Urmează etapa a doua, care presupune dialogul cu aceștia, există un grup de negociatori care va merge în zonă pentru a discuta cu organizatorii și liderii protestului, li se vor aduce la cunoștință prevederile legale, se vor face somațiile respective, se vor informa instituțiile superioare, care au drept de a lua această decizie de intervenție în forță și se vor aplica prevederile legale”, a explicat Georgian Enache.

„Această etapă a dialogului va dura atâta timp cât e nevoie”, a spus reprezentantul Jandarmeriei, în contextul în care nu sunt manifestări violente și nu este pusă în pericol siguranța persoanelor și a bunurilor.

„Cu siguranță organizatorul, cel care a mers și a obținut această aprobare, va fi tras la răspundere”, a conchis Georgian Enache.

În opinia iubitorilor de animale, în acest moment, odată cu decizia CCR, începe măcelul maidanezilor.

Una dintre persoanele prezente la protest a declarat că se aștepta la această decizie a Curții, prin prisma „presiunilor politice și mediatice” și a manipulării la care au fost supuși judecătorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri