Traficul feroviar este dat peste cap. Un tren de la Giurgiu a ajuns în Gara de Nord cu 315 minute întârziere

Data publicării:
trenuri zapada mediafax-2

Actualizare 11.29. Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR Infrastructură, a explicat, la Digi24, care este starea traficului feroviar. „Pe calea ferată se circulă, în condiții de iarnă, dar se circulă”, a detaliat Oana Brânzan.

Reprezentantul companiei feroviare a detaliat că nu sunt trenuri blocate, după ce la ultima situație – care s-a înregistrat în apropiere de stația Nucet, din Dâmbovița, călătorii au fost preluați de microbuze, pentru că plugul locomotivei s-a rupt din cauza statului mare de zăpadă.

Pe calea ferată se asigură legătura cu Moldova și Constanța, în condițiile în care drumurile sunt închise, a spus Oana Brânzan.

„Întârzierile au loc pentru că sunt impuse limitări de viteză din cauza viscolului. Se circulă, de asemenea, și cu locomotive Diesel, pe porțiuni din sud-estul țării, din cauza ninsorii viscolite. Întârzieri sunt, dar apelăm la înțelegerea călătorilor, pentru că se intervine operativ pentru curățarea liniilor de cale ferată, atât pe tot parcursul, cu pluguri de zăpadă, dar şi în staţii”, a spus reprezentantul CFR Infrastructură.

„Depunem ca toate eforturile ca pasagerii care staționează în trenuri - facem mențiunea că trenurile se opresc doar în gări unde sunt magazine - asigurăm băutura caldă și sendvișuri călătorilor. Neăparat pasagerii trebui să se informeze înainte de plecarea la drum, toate numerele de telefon sunt publicate pe site-urile CFR Călători și pe site-ul comandamentului de iarnă”, a conchis Oana Brânzan.

-----------

Vremea rea a dat peste cap şi traficul feroviar. În această dimineaţă trenurile care fac legătura între Bucureşti şi Galaţi au fost anulate. La fel s-a întâmplat şi cu garniturile de pe ruta Bucureşti-Piteşti.

Ieri, trei linii au fost închise şi 163 trenuri au fost anulate din cauza vremii. Unele garnituri au rămas blocate în staţii, după ce liniile de tensiune au fost rupte de copacii doborâţi de viscol.

Cea mai mare întârziere în dimineața zilei de luni a avut-o un tren de pe ruta Giurgiu – București, de 315 minute, respectiv aproape cinci ore și jumătate.

De la Iași, trenul a ajuns în Gara de Nord cu o întârziere de trei ore.

Contravaloarea biletelor va fi restituită

Pasagerii care nu au avut curse anulate au aşteptat înfriguraţi ore în şir pentru a pleca din Gara de Nord.

Unii dintre ei au renunţat la călătorie, când au văzut haosul de pe tabela de întârzieri.

Trenul de Satu Mare, de exemplu, a venit cu șapte ore mai târziu decât era programat.

CFR Călători asigură că va restitui pasagerilor contravaloarea biletelor pentru trenurile anulate sau cursele care înregistrează întârzieri.

Tren blocat în gara Buzău

Şi cei 130 de călători ai unui tren InterRegio care trebuia să ajungă din Bucureşti la Galaţi au aşteptat ore în şir ca trenul lor să plece din gara din Buzău. Nămeţii blocaseră linia.

Călătorii au primit sandvișuri şi apă din partea CFR Călători. După mai bine de 10 ore, un utilaj a venit să cureţe zăpada de pe şine.

Un tren de călători este blocat în jurul orei 10.00 în apropierea gării Nucet din judetul Dâmboviţa. Este vorba despre trenul Săgeata albastră Bucureşti Targoviște.

Cei aproape 80 de călători urmau să fie evacuați cu două autobuze. Locotenet colonel Eduard Ţelea, de la ISU Dâmboviţa, a explicat, la Digi24, că nu există nicio situație medicală de urgență în mijlocul de transport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri