Tragedie cu repetiție. 8 copii care au căzut în puțuri sau fose septice în ultimii doi ani

Data publicării:
poza fosa 2

Un copil de un an şi opt luni a fost salvat ieri, într-o operaţiune dramatică, după ce a stat blocat, aproape 11 ore, într-un puţ din curtea părinţilor. Zeci de pompieri, medici şi localnici s-au adunat în curtea din Balta Sărată, în judeţul Teleorman. Băiatul a fost scos de la 16 metri adâncime marți seară, puţin după ora 21:00. Medicii spun că este în stare critică, după ce a intrat în stop cardiac și a fost resuscitat. Nu este însă singurul copil care, lăsat nesupravegheat, își pune viața în pericol. În România, mai mult de jumătate din gospodării au toaleta în curte și zeci de tragedii în care victime sunt copii au loc anual. 

operatiune salvare copil 16 250417

La începutul acestei luni, un copil de doar doi ani, de origine română, a murit după ce a căzut într-o fântână, la periferia oraşului Roma. Autorităţile italiene au declanşat o investigaţie în acest caz.

Băieţelul a căzut într-o fântână cu adâncimea de nouă metri, în timp ce se juca în curtea casei familiei de români din localitatea Velletri, situată la periferia capitalei Italiei. După 48 de ore de comă, băieţelul a decedat.

Tot în luna aprilie, o altă tragedie s-a petrecut în comuna Pungesti. O fetiţă de doi ani si opt luni din satul Pungesti a decedat după ce a căzut într-o fosă din curte, plină cu apă şi neacoperită. La faţa locului au venit două ambulanțe, de la ISU Vaslui, care au efectuat manevrele de resuscitare timp de peste 40 de minute. Din nefericire, copilul nu a mai putut fi salvat, murind la ATI Reanimare.

La o școală din localitatea Țigmandru, din județul Mureș, o fetiță de 7 ani din a căzut în fosa septică a școlii. Accidentul a avut loc luna trecută. Micuța a fost salvată de un sătean care a fost alertat de femeia de serviciu, care a asistat la scenă. Salvatorul a rămas și el blocat minute bune în latrină. În școală s-a declanșat apoi o anchetă de proporții. Părinții fetiței au declarat că fosa septică se afla într-un loc neîngrădit și avea capacul nesigilat.

Luni, 24 aprilie, un băiețel de cinci ani din Bistrița-Năsăud a căzut în fosa septică a blocurilor din Viișoara. Din fericire, acesta a fost văzut de un bărbat care locuia în zonă și care a pus rapid mâna pe o funie și i-a aruncat-o copilului în canal. Cu ajutorul unui alt localnic, copilul a fost scos din fosa septică dezafectată adâncă de 5 metri și salvat.

Tot în Bistrița-Năsăud, în iunie 2016, un copil în vârstă de un an şi patru luni din comuna Rodna, a murit după ce a căzut într-o fosă septică. Acesta a fost după peste cinci ore de căutări. Pentru că în apropierea casei în care locuia cel mic cu părinţii săi se află mai multe fose septice, la locul căutării a fost adusă şi o vidanjă, iar în cele din urmă trupul neînsufleţit a fost găsit într-o astfel de fosă.

În luna septembrie 2016, un copil de 3 ani, din Botoşani, a fost la un pas de moarte, după ce a căzut în fosa septică a grădiniţei. Băiatul a povestit că a mers la toaleta din curte alături de sora lui fără să fie supravegheați. Educatoarea și femeia de serviciu au ajuns imediat la fața locului, după ce au fost alertate de sora băiețelului. Un bărbat care locuiește în apropierea grădiniței a sărit în fosa septică și l-a scos pe copil, înainte să se întâmple o tragedie.

În martie 2016, un băieţel de 4 ani a căzut în haznaua unei cabane din zona Rânca, Gorj. Copilaşul se afla acolo în vacanţă cu părinţii. Băieţelul se juca în curte şi a alunecat în fosa septică adâncă de câţiva metri. Medicii l-au găsit în şoc hipotermic şi nu l-au putut salva.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri