Traian Băsescu: „Atacurile lui Victor Ponta la adresa justiției” aduc prejudicii grave României. Reacția premierului

Data publicării:
basescu ziua europei presidency ro crop 1-1

Actualizare 12.56. Premierul Victor Ponta a reacționat, în deschiderea ședinței de Guvern, la comunicatul emis de Administrația Prezidențială.

„Am vazut că nu a înțeles președintele, el crede că mă bat cu Justiția. Nu, nu mă bat cu Justiția, mă bat cu el și cu cozile lui de topor”, a spus Victor Ponta.

____________________________

Actualizare 12.40. „Nu am ce să comentez despre activitatea CSM, e dreptul lor să analizeze orice declarație. Cât despre comentariul lui Băsescu, hoțul strigă hoții, cel care a politizat justiția în ultimii 9 ani e tocmai Băsescu. Cel care încalcă zilnic Constituția și iese din atribuții este tocmai el. Deci în ce calitate acuză el pe alții?”, a declarat la Digi24 purtătorul de cuvânt al PSD Cătălin Ivan.

„Pactul de coabitare există pentru că Ponta a ținut să rămână în vigoare, pentru a asigura o stabilitate. Băsescu l-a încălcat din prima clipă, nu l-a respectat”, a adăugat el.

Pe tema condamnării lui Adrian Năstase, Cătălin Ivan a declarat: „Am spus-o deja că o justiție politizată de Băsescu dă o sentință greu de explicat de specialiști principalului oponent al lui”.

______________________________

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a luat notă cu profundă îngrijorare de atacurile prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, la adresa justiției făcute în ultima perioadă, inclusiv în data de 6 ianuarie a.c. Domnul președinte Traian Băsescu consideră că aceste declarații aduc prejudicii grave României în calitate de stat membru al Uniunii Europene și NATO. Totodată, aceste declarații sunt incompatibile cu exigențele funcției de prim-ministru într-un stat al Uniunii Europene”, potrivit unui comunicat.

„Domnul președinte Traian Băsescu consideră că aceste declarații aduc prejudicii grave României în calitate de stat membru al Uniunii Europene și NATO. Totodată, aceste declarații sunt incompatibile cu exigențele funcției de prim-ministru într-un stat al Uniunii Europene”, potrivit comunicatului postat pe site-ul președinției. 

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a luat notă cu profundă îngrijorare de atacurile prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, la adresa justiției făcute în ultima perioadă, inclusiv în data de 6 ianuarie”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale”.

Adrian Năstase a fost condamnat ieri la patru ani de închisoare cu executare.

Premierul a declarat luni seara, la un post de televiziune, că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.

De asemenea, Victor Ponta a comparat situaţia lui Adrian Năstase cu cea a fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timoşenko, de asemenea condamnată la închisoare.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri