Traian Băsescu: „Când Legea Educaţiei modificată de PSD va veni la promulgare, o voi trimite înapoi”

Data publicării:
2303 20discursbase37min-56424-2

Aflat la Convenţia Naţională a Partidului Liberal Democrat, care îşi alege liderii, el şi-a lăudat foştii colegi de partid pentru Legea Educaţiei, „excepţională” şi „apreciată la nivel european”.

„Vreau să ştiţi aprecierea mea cu privire la guvernarea dumneavoastră, guvernare pe care o consider parte a modernizării României. În 2009 am avut o campanie puternic susţinută de voi toţi şi de multe alte zeci de mii de activişti ai PDL, în care obiectivul pe care îl propuneam era modernizarea statului. Aţi făcut foarte multe. Noua Lege a Educaţiei este destinată să dea şanse la nivelul tinerei generaţii şi să desfiinţeze impostura.

Traian Băsescu a făcut consideraţii şi despre clasa 0: „Vreau să ştiţi că acea comisie prezidenţială care a lucrat pentru a diagnostica problemele din educaţie a identificat diferenţa uriaşă dintre un copil care trece prin clasa 0 sau cel care trece din grădiniţă direct în clasa I.

Ce încearcă să modifice PSD-ul... sigur că ne vom opune. Sau atunci când legea va veni la promulgare, o voi trimite înapoi, pentru că titlurile universitare trebuie obţinute la nivelul de exigenţă al legii promovate de Miclea şi Funeriu. Aţi făcut o Lege a Educaţiei excepţională, apreciată la nivel european”, a spus preşedintele.

Toate declaraţiile preşedintelui, aici:Traian Băsescu către PDL: Am pus ţara deasupra interesului de partid. Ştiu, asta nu v-a făcut fericiţi ca oameni politici

Traian Băsescu: „Daţi o şansă tinerilor. Acesta a fost secretul succesului cu PDL”

Un exemplu: diplomele obţinute fraudulos arputea deveni mult mai greu de anulat

Printre cele mai importante modificări care ar putea fi aduse Legii Educaţiei este eliminarea dreptului rectorilor de a anuleza pe cale administrativă diplomele de studii obţinute fraudulos.

Prevederea iniţială din LEN: „Rectorul poate anula - cu aprobarea Senatului universitar - un certificat sau o diplomă de studii, atunci când se dovedeşte că s-a obţinut prin mijloace frauduloase sau prin încălcarea prevederilor Codului de etică şi deontologie universitară”.Un amendament adus de Camera Deputaţilor la începutul acestei luni prevede însă că „Rectorul, cu aprobarea Senatului universitar, poate solicita instanţei competente anularea unui certificat sau a unei diplome de studii atunci când se dovedeşte - prin acţiuni de control intern, control al Ministerului Educaţiei Naţionale sau o constatare a organelor abilitate ale statului - că s-a obţinut prin mijloace frauduloase sau prin încălcarea prevederilor Codului de etică şi deontologie universitară.”

Ella Moroiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri