Traian Băsescu: „Cu salariul meu de președinte nu am putut lua credit pentru 291 de hectare de pământ”

Data publicării:
527ba85d95f9cf1860000000

„Tot ce a dat ieri Ioana în comunicat este corect. Confirm că eu am convins-o să facă acest lucru, pentru că mi-am dorit să cumpărăm pământ. Creditul cu care s-a cumpărat terenul este luat de Ioana, pentru că am încercat să îl iau eu, dar din cauza veniturilor, banca nu mă putea finanța cu o asemenea sumă. Singura din familie care a putut lua acest credit a fost Ioana, datorită veniturilor ca notar, care au fost chiar la limită, pentru a putea un credit ipotecar pe 30 de ani. Creditul este garantat cu proprietatea, care a fost evaluat la un preț mai mare decât prețul care s-a plătit.

Îmi doresc mult ca în foarte scurt timp să îl trec pe numele meu, pentru că eu vreau să fiu fermierul. (...) Am văzut și eu condițiile în care se face o creditare. Cu salariul unui președinte nu poți să obții un credit cu care să cumperi 291 de hectare de pământ. A mai fost o treabă că, fiind un credit ipotecar pe 30 de ani, problema e și ce vârstă ai. Te întreabă băncile. Și când constată că ai 62 de ani, în afară de problema venitului e și problema "Dar cine plătește dacă se întâmplă ceva?". Și atunci Ioana a fost omul potrivit să facă acest credit, făcut cu dobândă la nivelul pieței”, a explicat Traian Băsescu.

Șeful statului a încheiat intervenția sa cu un îndemn: „Dacă puteţi, cumpăraţi pământ, că sunteţi tineri, şi o să vă dea satisfacţii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri