Traian Băsescu: Decizia mea este ca acciza suplimentară la motorină și benzină să nu se introducă

Data publicării:
alimentare masina benzinarie

„Se apropie vizita FMI, avem suspendată la aplicare suplimentarea de acciză la motorină și benzină. Decizia mea este ca această acciză suplimentară de 7 eurocenți, la care se adaugă TVA de 24%, deci 8,68 eurocenți, decizia mea categorică este ca taxa suplimentară să nu se introducă. Vedem toți că a fost o minciună că va scădea prețul la combustibil de la 1 ianuarie. A crescut. Nu avem nicio garanție că va scădea. Dacă de la 1 aprilie vom adăuga 41,8 bani la prețul fiecărui litru, se va resimți mai puternic în prețuri și inflație. Nu trebuie sa crestem pretul la combustibil”, spus Traian Băsescu.

„Cu ocazia vizitei Fondului, voi fi foarte atent ca recomandările de ţară care au fost făcute României de Comisia Europeană să fie introduse în scrisoarea pentru Fond, dar şi pentru Uniunea Europeană”, a adăugat președintele.

Acciza suplimentară pentru motorină și benzină era prevăzută în bugetul din acest an, iar banii urmau să fie folosiți pentru proiecte de infrastructură. Președintele a avertizat că nu va semna legea bugetului, dacă această acciză va fi introdusă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri