Traian Băsescu, despre decizia Guvernului de a cumpăra mașini, „neinspirată”

Data publicării:
16112012 20m 20base 20masini-33885

Președintele României, Traian Băsescu, a afirmat că decizia Guvernului este „neinspirată”, iar că banii ar fi fost mai corect folosiți pentru plata facturilor unor ministere.

Șeful statului a susținut în timpul conferinței de joi seară că trebuie să valorificăm ideea de a avea creștere economică. În condițiile în care UE se află în recesiune și perspectiva este ca și în trimestrul următor să rămână așa, avem obligația să privim realist la situația noastră, a spus președintele României.

„Am înțeles că Guvernul s-a hotărât să cumpere mașini și valoarea mașinilor să nu depășească 18.000 de euro. Cred că este una din măsurile neinspirate pe sfârșit de an, dar este una caracteristică guvernărilor noastre”, a declarat Traian Băsescu.

„Banii de investiții, pentru că mașinile noi înseamnă investiții, banii de investiții se duc în mașini de până la 18.000 de euro, ceea ce înseamnă ca nu vor fii Dacii, de 7.500 sau Fordul BMax, vor fi mai serioase. Acești bani sunt bani cărora le spui bani de investiții, pentru că sunt achiziții de mașini noi. Dar cred că o măsură mai corectă ar fi fost ca acești bani, cât or fi ei, mai mulți, mai mari, dacă tot nu s-au cheltuit, și așa am avut investiții reduse, măcar să fie utilizați la plata facturilor restante la diverse ministere, pentru că deja blocajul economic devine tot mai consistent”, a declarat șeful statului.

În ședința de Guvern din 14 noiembrie, a fost aprobată o ordonanță care dă liber autorităților centrale și locale la achiziția de mașini, după aproape patru ani de interdicții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri