Traian Băsescu, despre incidentul în care a fost implicat ministrul Daniel Barbu: Nu trebuie tolerat

Data publicării:
basescu noua tribuna 1 presidency-2.ro

Blocarea maşinii oricărui cetăţean este împotriva legii, deci şi ministrul se încadrează tot aici, nu pentru că-i ministru nu trebuie să-i spargi luneta sau să-i blochezi maşina”, a spus şeful statului, la un post de televiziune.

Opt persoane sunt cercetate penal în legătură cu vandalizarea mașinii ministrului culturii, Daniel Barbu. Mai mult de zece persoane au fost audiate în acest caz. Este vorba vorba despre acuzațiile de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

Mai mulţi opozanţi ai proiectului minier de la Roşia Montană au spart luneta maşinii ministrului, aseară, în Centrul Vechi. Premierul Victor Ponta a calificat agresiunea drept inacceptabilă şi a cerut ca huliganii să fie identificaţi şi sancţionaţi.

Vinovaţii riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Pentru acuzația de distrugere e necesară o plângere ce ar trebui să vină de la Ministerul Culturii sau de la ministru. Plângerea nu a fost încă depusă.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri