Traian Băsescu: Din cauza accizei, preţul combustibilului creşte cu 8%. Îl vom găsi şi în laptele copiilor

Data publicării:
basescu noua tribuna 2 presidency-1.ro

Îmi dau seama cât rău face această creştere a accizei la combustibil. Gândiţi-vă, preţul combustibilului creşte cu opt la sută. Îl vom găsi şi în laptele pe care îl beau copiii dimineaţa sau în mâncare, în transport, în preţul la legume şi fruncte, la orice, în preţurile din agricultură, în general”, a spus Băsescu, la RRA.

Întrebat de moderator de ce, atunci când a vorbit despre produse şi creşterea accizei, s-a gândit imediat la laptele pe care îl beau copiii, Traian Băsescu a răspuns râzând: „Pentru că am un copil foarte mic în familie”, potrivit Mediafax.

Duminică, Traian Băsescu a declarat că va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la combustil, propusă de guvern.

O spun în mod categoric, dacă nu se renunţă la creşterea accizei, voi trimite înapoi bugetul de stat iar apoi îl voi ataca şi la CCR”, a spus preşedintele, precizând că este vorba de un „avertisment”.

El a adăugat că această creştere a accizei va avea impact asupra întregii economii, precizând că tot ce se va da înapoi la pensii şi salarii, va fi „înghiţit” de creşterile de preţuri.

Potrivit preşedintelui, inflaţia va ajunge anul viitor la 3,5%-3,6%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri