Traian Băsescu: După ce a preluat guvernarea, mi-a fost teamă că Ponta ar fi putut să ia măsuri populiste

Data publicării:
basescu cotroceni tribuna presidency-1.ro

Preşedintele Traian Băsescu le-a mulţumit ieri guvernelor Boc, Ungureanu şi Ponta, pentru evoluţia economiei din 2010 până în prezent. Pe lângă laudele aduse guvernului condus de Victor Ponta, şeful statului şi-a arătat, indirect, şi susţinerea pentru iniţiativele promovate de cabinet.

Şeful statului le-a fost recunoscător în primul rând celor care şi-au asumat măsurile anticriză. 

„Nu aş vrea să vorbesc despre ce urmează înainte de a mulţumi public guvernelor Boc, Ungureanu şi Ponta pentru că astăzi am ajuns aici. Boc a pus interesul naţional deasupra celui politic”, a spus şeful statului ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele a avut de făcut aprecieri şi la adresa guvernului condus de Victor Ponta, despre care crede că dus o politică responsabilă.

„Lui Ponta i-am mulţumit că nu a stricat ce a cosntruit Boc. Mi-a fost teamă că din mai, de când a preluat guvernarea, guvernul Ponta ar fi putut să ia măsuri populiste, excesive, care să afecteze echilibrul”, a declarat Traian Băsescu.

În mod indirect, preşedintele şi-a anunţat sprijinul pentru unele iniţiative ale Executivului condus de Ponta. Şeful statului s-a pronunţat împotriva salariilor mari de la stat, dar pentru reangajările din sectorul bugetar.

Băsescu: Avem excedent de personal în birouri şi deficit în spitale

„Trebuie reaşezat personalul şi acum se poate face această redistribuire. Sunt zone în structura bugetară în care încă avem excedent de personal în birouri şi deficit de personal în spitale”, a spus acesta.

Luna trecută, şi premierul aprecia drept necesar programul de angajari din sistemul de stat, în special în sănătate şi educaţie. Săptămâna aceasta, Victor Ponta a mai anunţat că îşi menţine planul de a supraimpozita salariile şi pensiile de stat care depăşesc 1.000 de euro.

Traian Băsescu a mai făcut un apel către întreaga clasă politică să nu dezechilibreze din nou situaţia macroeconomică: „Dacă vom trece la a deveni subordonaţi baronilor locali, cu siguranţă nu vom reuşi. De regulă, trăznăiile le fac oamenii politici şi le plătesc cetăţenii”.

Preşedintele s-a arătat optimist în ceea ce priveşte inflaţia pe 2013 care, conform predicţiilor sale, se va situa aproape de 3 procente.

Declaraţiile complete ale preşedintelui Traian Băsescu le puteţi citi AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri