Traian Băsescu: „În timp de criză, să măreşti taxele e ca şi cum ai trage o frână”

Data publicării:
basescu autostrada arad facebook 8 aug

Traian Băsescu a vizita astăzi tronsonul autostrăzii Nădlac-Arad și a vorbit despre nivelul lucrărilor ca o „emblemă a neputinței noastre”, făcând referire și la două pasaje peste calea ferată, unde, în acest moment, lucrările sunt sistate.

Președintele le-a spus jurnaliștilor că nu este un sabotaj din punct de vedere politic, ci „de proastă guvernare și de incapacitate de a stabili prioritățile”.

„Cum să te gândeşti să pui taxe pe chirii, dar nu utilizezi bani europeni pentru finalizarea acestui tronson?”, a reacționat Traian Băsescu.

Şeful statului a menţionat că el a fost şi împotriva majorării TVA, în timpul guvernării Boc.

„Aduceţi-vă aminte că am fost şi împotriva creşterii TVA în timpul guvernării Boc. Slavă Domnului că a fost doar mărirea TVA până la urmă”, a adăugat Traian Băsescu.

„Dar în timp de criză, pentru că nu s-a terminat criza, România abia stă pe linia de plutire, în timp ce Europa e în recesiune... În timp de criză, să măreşti taxele e ca şi cum ai trage o frână. Poate nu poţi să le micşorezi, dar să le măreşti taxele directe e o greşeală majoră”, a subliniat preşedintele.

El a explicat că multe firme trăiesc din închirierea spațiilor și că politicile Guvernului sunt necorelate și negândite.

Ieri, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a spus despre majorarea impozitelor pe chirii că „facem o țară de asistați”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri