Traian Băsescu: Lumea nu se poate imagina fără marinari, poate fără politicieni

Data publicării:
traian basescu la bnr

Învățământul de marină trebuie să răspundă astăzi și industriei off-shore, cu oameni care știu să managerieze, să mențină în siguranţă platformele. Nimeni nu-și poate imagina lumea fără cei pe care dvs. îi pregătiți. Poate fără politicieni da, dar fără marinari, nu”, a spus președintele României, Traian Băsescu.

Șeful statului le-a mai spus profesorilor că deși este politician din 1991 și-a luat cu mare conștiinciozitate brevetul de comandant de navă o dată la cinci ani.

De asemenea, Traian Băsescu a vorbit de importanța școlii pentru el, dar și pentru marinari în general, subliind faptul că trebuie să fie foarte bine pregătiți atât la nivel teoretic, dar mai ales practic.

Președintele consideră că un comandant de navă trebuie să fie un om puternic, un om ce se luptă cu natura și care pune siguranța navei sale mai presus de propria viață.

Traian Băsescu a fost vizibil emoționat pentru că la finalul discursului i-a tremurat vocea.

La ieșirea din BNR, președintele a fost întrebat dacă și-ar dori să fie profesor, iar Traian Băsescu a spus retoric „Cine să-mi dea mie doctoratul”, o ironie la adresa lui Victor Ponta. Premierul declara în urmă cu două luni că, dacă va mai fi interimar la Transporturi, nu-i va semna noul brevet de comandant de navă preşedintelui Traian Băsescu, ci îl va chema să-l testeze personal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri