Traian Băsescu merge luni la ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace

Data publicării:
basescu 20noua 20tribuna 203 20presidency 20ro-37771

În prima zi după alegerile parlamentare, șeful statului va fi plecat la Oslo, în Regatul Norvegiei, unde, la ora 14.00, va fi prezent la decernarea Premiului Nobel pentru Pace în 2012 Uniunii Europene, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

A doua zi după alegeri, preşedintele Traian Băsescu nu va fi în ţară, ceea ce exclude orice discuţie despre desemnarea premierului. Traian Băsescu este unul dintre cei 27 de şefi de stat invitaţi la decernarea de luni prestigiosului premiu ce a fost acordat Uniunii Europene. La eveniment participă și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso și alți comisari și oficiali europeni.

În luna octombrie, preşedintele Traian Băsescu era sceptic privind participarea sa şi declara ironic că-i va delega atribuţiile de reprezentare premierului Victor Ponta.

Liderii USL au declarat în repetate rânduri că, în cazul în care alianţa va obţine peste 50% din voturi, pe 10 decembrie vor merge la Cotroceni cu propunerea de premier în persoana lui Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri