Traian Băsescu: Ne-am evaluat rezerviştii. „Vocea Rusiei”: România cedează în 30 de minute

Data publicării:
mig21lancer

„Urmare a declanşării unor proceduri la nivel NATO şi noi ne-am evaluat rezerviştii. Nu a făcut-o numai România, au făcut-o toate statele membre NATO. A trebuit făcută o evaluare, ce capacitate de a mobiliza rezerviştii avem dacă e atacată o ţară baltică. Nu e nimic spectaculos, dar asta ne-a prilejuit ocazia să constatăm că mulţi din rezerviştii noştri sunt în Spania şi Italia”, a spus Traian Băsescu, la un post de televiziune.

Postul de radio „Vocea Rusiei" continuă campania de defăimare la adresa României.

Potrivit jurnaliştilor de la Moscova, Armata Română este incapabilă să apere teritoriul românesc, iar în caz de război, România nu ar rezista mai mult de 30 de minute. Singura necunoscută, susţine „Vocea Rusiei”, este aviaţia de care depinde dacă Bucureştiul capitulează imediat sau poate opune o minimă rezistenţă.

Totul ar depinde de cele aproximativ 20 de avioane MiG-21 Lancer, apte de zbor, dar cu resursa terminată de 6 ani, înarmate cu rachete sovietice cu o rază de acţiune de cel mult 40 de kilometri. Articolul din ediţia electronică a Vocii Rusiei are şi un titlu sugestiv: „Nimicirea forţelor terestre româneşti".

Nu este pentru prima oară când ziariştii de la Moscova atacă imaginea României. Zilele trecute, Televiziunea publică a trimis un jurnalist în ţara noastră, iar misiunea lui a fost aceea de a arăta „nefericirea” poporului român de a fi aderat la Uniunea Europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri