Traian Băsescu: Relaţia cu Federaţia Rusă funcţionează. Deşi nu ne pupăm, există comunicare

Data publicării:
traian basescu depunere juramant andrei gerea 1

„Eu sunt dezamăgit de acţiunile din regiune ale Federaţiei Ruse, şi am spus-o public întotdeauna, Federaţia Rusă este un element de destabilizare a regiunii, şi nu o spun numai legat de Crimeea, ci şi de Nagorno Karabah, Abhazia, Osetia de Sud, şi legat de Transnistria, şi acum şi Crimeea”, a declarat şeful statului, potrivit Mediafax.

El a menţionat că „toate aceste conflicte din regiune pot fi rezolvate de la Moscova, la fel cum pot fi explodate simultan sau pe rând funcţie de nevoile politice ale Moscovei”.

„Eu mi-am dorit tot timpul o relaţie corectă cu Federaţia Rusă, dar trebuie să acceptăm şi unii şi alţii realitatea. Nu pot să mă convingă nici MAE rus, nici preşedintele Putin, nici premierul Medvedev, că Rusia este un purtător de ramuri de măslin, ramurile păcii, în regiune. Nu, Rusia creează conflict în regiune”, a mai declarat Traian Băsescu.

„Nu ne pupăm, dar nu înseamnă că relaţia este ruptă, avem ambasadele, utilizăm ambasadele pentru a ne transmite mesaje”, a explicat președintele, precizând că întâlniri cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti au avut loc la nivel de consilieri prezidenţiali.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri