Traian Băsescu: Rog polițiștii să ancheteze imediat achiziția de teren de la Nana

Data publicării:
basescu la bilantul mai

Corpul de Control al primului ministru a constatat nereguli în achiziția de teren a familiei mele la NANA. Eu vă rog aici pe voi, pe polițiști, pe procurorul general, pe procurorul-șef DNA, pe procurorul-șef DIICOT: anchetați imediat și dacă este încălcare de lege să răspundă inclusiv președintele României”, a spus Traian Băsescu.  

Afirmația președintelui vine după ce premierul Victor Ponta a declarat că inspectorii guvernamentali trimişi la Oficiul de Cadastru Călăraşi pentru terenurile de la Nana au descoperit că 80% din retrocedările de terenuri s-au realizat ilegal.

În seara asta, am citit sinteza raportului şi mâine o să-l trimit comisiei parlamentare de anchetă şi se va vedea cu acte oficiale că, practic, tot ce este la Nana, de la momentul la care acele terenuri s-au dat unor aşa-zişi proprietari până la momentul la care au ajuns la o firmă italienească care nu mai există din 2012, dar care în 2013 a vândut terenurile comasate... toate sunt infracţiuni, un lung şir de retrocedări ilegale, iar beneficiarul final din 2013 este Traian Băsescu”, a spus Victor Ponta într-o emisiune televizată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri