Traian Băsescu și-a scurtat vizita în Maramureș

Data publicării:
hora

ACTUALIZARE 14.00 Preşedintele Traian Băsescu nu a mai stat la festivalul folcloric din Maramureș, așa cum anunțase inițial. Şeful statului, alături de soţia sa, a asistat la slujba religioasă de la Mănăstirea Prislop apoi, după ce a dat mâna cu oamenii strânși în fața lăcașului de cult, a plecat.

-------------------------------

De dimineaţă, cuplul prezidenţial a fost întâmpinat cu pâine şi sare la intrarea în Mănăstirea Prislop, unde a asistat la slujba de duminică. Apoi, după o baie de mulţime, preşedintele a făcut o scurtă oprire la cimitirul militar şi a stat de vorbă cu preoţii în casa parohială.

Nu este prima oară când Traian Băsescu vine la această sărbătoare. Preşedintele a mai fost aici anul trecut, dar şi în urmă cu patru ani. În vara lui 2012, cuplul prezidenţial a participat doar la slujba din aşezământul monahal, nu şi la serbarea câmpenească.

Festivalul a ajuns la cea de a 45-a ediție.

Slujba a fost urmată de parada portului popular și de spectacole, nu lipsesc nici meșterii populari, care au expus deja obiectele tradiționale.

Hora a fost organizată prima dată în 1968, dar există dovezi că oamenii se întâlneau în acest loc, la horă, încă de acum 270 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri