Sari la conținut

Traian Băsescu: Vor veni la Finanțe camioane de facturi de la cei care n-au alimentat legal, va fi o lovitură pentru bugetul de stat

Citiți mai jos principalele declarații ale președintelui:

Este un prim semn de început de relaxare în regiune. Probabil ceea ce se întâmplă în aceste ore, începerea retragerii forțelor ruse, este un prim rezultat al discuțiilor între Obama și Putin, dar și al discuțiilor dintre Serghei Lavrov și John Kerry.

Este un semn bun, dar nu trebuie să ne distragă atenția. Federația Rusă poate fi impredictibilă.

Pe data de 25 am transmis o scrisoare membrilor Consiliului European în care rugam să analizeze posibilitatea ca acordul de asociere și cel de liber schimb cu Republica Moldova să fie semnate pe 27 mai.

La ultimul Consiliu, la solicitarea mea, s-a obținut o devansare pentru iunie.

În afară de voința politică mai avem și o problemă tehnică, dacă vor fi gata traducerile în cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.

E cea mai importantă știre din ultimele săptămâni faptul că Rusia începe dezangajarea.

Despre supraacciza la carburanți:

Premierul a întrebat de ce nu i-am scris și lui Emil Boc.

În Tratatul de aderare se precizează nivelul accizelor pe care România trebuie să le introducă la benzină și motorină până în 2013.

România și-a respectat angajamentul din Tratatul de aderare, așa cum a fost negociat când Ponta era șef al Corpului de Control.

Nu-i bine să minți în spațiul public, mai ales când ești prim-ministru.

Nu puteam să-l cert pe Emil Boc pentru deciziile luate în perioada crizei.

A trebuit să ne reducem masiv cheltuielile, nu aveam bani de salarii, de pensii, a trebuit să găsim soluții.

Singura soluție pe care o resping a fost creșterea TVA, în rest sunt solidar cu toate măsurile pe care Guvernul Boc le-a luat în timpul crizei. Ar fi fost dramatic dacă prim-ministru al României ar fi fost Victor Viorel, susținut și de Crinuț în Parlament.

Acciza pe care prim-ministrul se cramponează să o aducă este o suferință inutilă pentru populație.

Nu are nevoie de acești bani, poate evita adăugarea a 42 de bani la fiecare litru prin reducerea cheltuielilor acolo unde nu sunt necesare.

Miza lui Ponta este să-și creeze resurse pentru a alimenta baronii locali pentru campaniile din acest an.

Cred că e și un act de sadism, vrea să-și arate puterea de prim-ministru, nu înțeleg exact ce-l mână, poate că baronii au pus piciorul în prag.

Despre înțelegerea pe care a făcut-o cu transportatorii. Victor Viorel spune că vor lua banii înapoi cei ce vor cumpăra cinstit.

Îți spun de pe acum, Victor Viorel, vor primi Finanțele camioane de facturi pentru cei care n-au alimentat niciodată, va fi o lovitură pentru bugetul de stat, românii sunt foarte inventivi.

Dacă ar fi fost o necesitate n-aș fi spus nimic. Dar este o nevoie politică pentru a da baronilor.

Pentru taxa pe stâlp nu m-am opus, pentru că spun de mult că trebuie lărgită baza de impozitare.

Dar această taxă pe combustibil este un abuz.

România are și resurse. Deja motorina va fi mai scumpă decât în Germania, care nu are resursele noastre, mai scumpă decât în Austria, unde OMV exploatează resursele noastre.

Este inadmisibil și conomic și moral ceea ce face Victor Viorel Ponta.

Îmi permit să-i cer încă o dată să nu introducă această acciză.