Traian Băsescu vrea mediere în procesul cu Gabriela Firea

Data publicării:
traian basescu gabriela firea mediere 15 09 2015

Traian Băsescu, fost preşedinte al României: În loc să se ocupe de evaziune fiscală, de omoruri, se ocupă de disputa între doi politiceni. Unul îi spune ăluilalt că „fiică-ta a făcut un contract ilegal”, celălalt îi spune că „bărbatul nu știu ce a făcut”. Te ia râsul. Hai, frate, la mediator! Uite, vă promit, voi trimite avocații, nu la procuror, mâine și să vină la domnul președinte să stabilim un mediator și să îi fac propunere doamnei Firea să mediem cu un mediator această dispută.

Fostul șef al statului a făcut declaraţiile chiar după ce a primit titlul de mediator de onoare, din partea Consiliului de Mediere. Gabriela Firea nu pare dispusă să renunțe la procesul de şantaj intentat fostului președinte.

Gabriela Firea, senator PSD: Când voi afla ce se va întâmpla, şi anume o atitudine concretă a domnului Băsescu, atunci voi avea şi eu o reacţie.

Conflictul dintre cei doi a început anul trecut, atunci când Traian Băsescu i-a transmis senatorului PSD că trebuie să aibă grijă de soţul ei, primarul oraşului Voluntari, că este posibil să nu mai ajungă acasă. Parlamentarul l-a dat în judecată, însă imunitatea prezidenţială nu le-a permis procurorilor să înceapă ancheta decât după terminarea mandatului la Cotroceni.

În urmă cu două săptămâni, procurorul a schimbat încadrarea juridică a preşedintelui din ameninţare în şantaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri