Transalpina şi Maramureşul, punctele de atracţie pentru polonezi

Data publicării:
targ turism

Transfăgărășanul, circuitele în zone cu tradiţie precum Maramureş şi Bucovina, dar şi arta populară sunt atu-urile ţării noastre pentru atragerea turiştilor străini la târgurile internaţionale. Miza este de această dată piaţa poloneză, una care ne poate da acces şi la turiştii din ţările vestice. Doar anul trecut, peste 170.000 de polonezi au vizitat România.

Aglomeraţie mare la standul României la târgul de turism organizat în Varşovia. Destinaţii precum Transalpina, Transfăgărășan, Maramureş şi Gorj au fost punctele de atracţie pentru polonezi, care sunt acum pe locul 9 în topul turiştilor care vizitează România.

Bucatele româneşti şi portul tradiţional au atras atenţia străinilor care au zăbovit zeci de minute la standul României. Au cumpărat păpuşi îmbrăcate în port popular şi au privit cum iau naştere decoraţiunile de lemn din mâna meşterilor populari.

Circuitele culturale au înregistrat o creţtere de 33%. La târg a fost promovat şi turismul de aventură.

Anca Nedea, președintele Autorității Naționale pentru Turism: „În 2014 înregistram în jur de 120.000 de turişti polonezi străini atraşi în România, în 2015 am sărit la 170.000. Asta înseamnă că în doi - trei ani cifra se va dubla. Au un apetit dezvoltat pentru turismul de aventură, de altfel unul din motivele care vin pe teritoriul Romaniei să consume pachete turistice este acesta, dar şi turismul cultural”.

Preţurile pachetelor turistice sunt la jumătate faţă de cele pentru vacanţele în zonele rurale din Germania, aproape 300 de euro. Sunt la acelaşi nivel ca în Polonia, tocmai pentru că leul are aceeaoi valoare cu zlotul polonez. Iar România ar putea atrage şi turiştii din ţările vestice care sunt în vizită în Varşovia, un oraş aflat la mai puţin de două ore cu avionul.

Ovidiu Dranga, ambasadorul României în Polonia: „E la îndemână pentru că e o ţară aproape, dacă ne referim la turiştii din România şi europeni. Se poate ajunge în maximum 5 ore de la Varşovia la Berlin”.

România a fost în acest an țara parteneră la a 24-a ediţie a Târgului de Turism de la Varșovia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri