Sari la conținut

Transgaz a decontat concedii de lux angajaţilor

Inspectorii Corpului de control al premierului au verificat perioada de criză 2009 - 2013 şi au identificat la Transgaz adaosuri şi beneficii de aproape 626 de milioane de lei pentru angajaţi, din care 117 milioane de lei au însemnat concedii decontate în destinaţii precum China, Mexic, Emiratele Arabe Unite, Rusia sau Finlanda.

În raport sunt descrise şi sporurile şi indemnizaţiile. Printre acestea: de condiţii grele de muncă, de condiţii vătămătoare şi de condiţii penibile. Salariaţii au beneficiat şi de asigurări de sănătate, de contribuţii la pensia facultativă şi decontarea carburantului.

Transgaz a efectuat şi cheltuielile pentru sticle de vin de colecţie din anii 1959 şi 1974, pentru care a plătit 70 de mii de lei.

Sume mari cheltuite şi de compania Transelectrica pentru sporuri şi indemizaţii oferite angajaţilor. În total 312 milioane de lei pentru spor de consemn la domiciliu, pentru anii de vechime neîntreruptă în companie, prime de vacanţă sau decontarea facturilor de energie electrică. Neregulile au ajuns deja pe masa procurorilor.