Trei firme au fost desemnate pentru strângerea câinilor fără stăpân în Capitală

Data publicării:
cainia maidanezi mediafax-3

Astfel, firmele Elen Basic Business, Best Marketing şi Terra Marique au semnat contractele cu autoritatea. În urma evaluărilor, s-a constatat ca SC Puppy Vet SRL nu a respectat cerinţele prevăzute în documentaţia privind încheierea acordului cadru, iar societăţile Turbo Pet Mobil, Pet Stuff Univers SRL şi Radius Vet s-au retras.

Unsprezece maşini, cu un număr total de 32 de hingheri, acţionează în prezent în Bucureşti pentru strângerea câinilor fără stăpân de pe domeniul public, după ce au fost semnate contractele.

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a precizat că prinderea unui câine costă 219 lei. ASPA a intensificat programul de prindere a cânilor fără deţinător din Bucureşti.

Echipele de hingheri intervin cu prioritate în jurul şcolilor şi grădiniţelor, având în vedere faptul că în 16 septembrie va începe noul an şcolar. După finalizarea intervenţiilor din jurul unităţilor de învăţământ, acţiunea va continua în parcurile din Capitală. Ulterior, hingherii vor continua ridicarea câinilor fără deţinător de la adresele la care au fost semnalate sau au fost identificate haite.

Deputaţii au votat, marţi, proiectul de lege ce permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile de când ajung în adăposturi. Demersul legislativ a venit după ce un copil în vârstă de patru ani a murit, la începutul lunii septembrie, sfâşiat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei din Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri