Trei oameni au murit şi 25 sunt răniţi, după ce două autocare s-au ciocnit la Nădlac

Data publicării:
ambulanta smurd mediafax-13

ACTUALIZARE 8.15. Doi pacienți în stare critică au fost evaluați. Unul dintre ei este intubat și prezintă traumatism cranio-cerbral și traumatism maxilo-facial. Acesta va fi trimis cu elicopterul SMURD la Timișoara. O altă pacientă este internată la terapie intensivă, având traumatism toracic, fractură de col femural și fractură de femur.

ACTUALIZARE 7.00. „La locul accidentului au fost mobilizate 11 ambulanțe, patru echipaje SMURD și șapte echipaje ale serviciului județean de ambulanță. La locul accidentului au fost evaluate 36 de victime. Este vorba de trei decedați, doi pacienți în stare critică, restul fiind stabili. La Unitatea de Primiri Urgențe Arad avem în acest moment 21 de victime, dintre care două în stare critică și 19 stabile. Din cei stabili, patru sunt copii”, a declarat Monica Puticiu, coordonator SMURD Arad.

________________________

În accident şi-au pierdut viaţa sunt şoferi - doi din autocarul care venea de la Târgu Secuiesc şi unul din cel care venea din Spania.

Din declaraţiile martorilor se pare că accidentul a avut loc la ora 3.30, în condiţii de vreme rea, pe ploaie, într-o curbă de 90 de grade. Autocarul care venea din Spania a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit de autobuzul care făcea cursa Târgu Secuiesc – Budapesta.

Pasagerii spun că e greu de apreciat viteza maşinilor. Cei din autocarul care venea din Spania au spus, totuşi, că acesta circula cu 80-90 de kilometri la oră.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, în cele două autocare s-au aflat aproximativ o sută de pasageri. Până la sosirea altor autocare cu care să-şi continue drumul, aceştia au fost duşi la sediul Căminului Cultural din Nădlac, unde au primit cazare, mâncare şi apă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri