Trei polițiști sunt cercetați, după scandalul de la casa de pariuri

Data publicării:
politisti casa pariuri

Trei poliţişti de la secţia 19 din Bucureşti sunt cercetați, după ce pe internet au apărut imagini din timpul unei intervenţii. Ei au fost acuzaţi de abuz şi de folosirea excesivă a forţei de prietenii unui bărbat pe care l-au imobilizat. Poliţiştii fuseseră chemaţi la o casă de pariuri din cartierul Rahova, acolo unde un client devenise agresiv. În încercarea de a-l încătuşa bărbatul a leşinat pentru scurt timp aşa că poliţiştii l-au resuscitat. La spital victima a refuzat asistenţa medicală.

Citiți și:  Scandal la o casă de pariuri din Rahova. Poliţiştii sunt acuzați că au făcut exces de forță

Imaginile filmate cu telefonul mobil de un client al casei de pariuri îi arată pe poliţişti în timp ce încearcă să încătuşeze un bărbat întins la pământ. Agenţii ar fi folosit inclusiv un spray lacrimogen, spun martorii.

Scoate mâna! Scoate mâna, am zis! Poliţia, scoate mâna!
Băi, de ce dai în el? Băi, stai, mă, aşa!
Bă, de ce daţi în el, mă?
De ce daţi în el?
E jos, de ce mai dai în el?
Scoate mâna!

Imaginile filmate cu telefonul mobil de un client al casei de pariuri îi arată pe poliţişti în timp ce încearcă să încătuşeze un bărbat întins la pământ. Agenţii ar fi folosit inclusiv un spray lacrimogen, spun martorii.

„Acum se dau poliţiştii deoparte că deja l-au omorât! Uitaţi! Lumea striga că l-a omorât că deja era vânăt şi îi curgea sânge din urechi. S-au speriat deja amândoi. Nu ştiu ce să facă acum, îi resuscitează” - comentează un bărbat arătând reporterului Digi24 imaginile filmate.

Oamenii legii au fost chemaţi după ce bărbatul a început să facă scandal, supărat că a pierdut o sumă importantă de bani.

„El juca la aparat. Poliţia a întrebat cine a spart geamul. El a spus că el a spart geamul. I-au spus să mergem la secţie. El a zis că nu merge la secţie să vină reprezentantul, să plătesc şi dacă face o plângere, mergem la poliţie. După care cei de la poliţie au vrut să-l ia cu japca”, a povestit un martor ocular.

„În România noi nu avem un statut al poliţistului prin care să se specifice corect şi bine pus la punct ceea ce trebuie să facă un poliţist când ajunge la faţa locului privind imobilizarea unor persoane recalcitrante”, spune Constantin Mandache, membru într-un sindicat al polițiștilor.

De aceea, intervenţia poliţiştilor în acest caz e anchetată acum de superiori. Pe de altă parte, a fost deschis şi un dosar penal pentru distrugere, după ce reprezentanţii casei de pariuri au depus plângere împotriva clientului care a făcut scandal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri