Trei recorduri mondiale la Festivalul de la Sighișoara

Data publicării:
festival sighisoara mediafax

Pentru că are patru metri şi jumătate lungime şi 140 de kilograme, cea mai mare spadă din România a fost ridicată cu frânghii de 13 cavaleri, care s-au chinuit mai bine de o oră, până să înfigă arma într-o piatră.

Ultima zi a Festivalului Medieval a fost dedicată uriaşilor. Pentru ei a fost pregătit şi un imens covrig rotund, cu diametrul de 20 de metri. Aluatul a fost făcut din 100 de kilograme de făină, după o reţetă tradiţională, şi a fost copt la foc de lemne.

„Se aduce la cunoştinţă publică, să vă anunţăm că covrigul este copt! Extraordinar! La Sighişoara pentru prima dată, cel mai mare covrig. Am zis!”, este anunțul care a răsunat în centrul orașului.

„Ne-am uitat să vedem cam care ar fi cel mai mare. Ne-am consultat şi atunci când am făcut dosarul şi ne-am înscris, am constatat că această dimensiune de 20 de metri nu a mai fost doborâtă”, se mândrește Liviu Pancu, directorul festivalului.

Imensă este şi masca Vraciului Vindecător. Are o înălţime de peste cinci metri şi trei metri lăţime.

Spada, covrigul şi masca uriaşă, alături de steagul de 25 de metru arborat în prima zi a festivalului concurează pentru doborârea câte unui record mondial. Reprezentanţii Guinness Book vor anunţa abia peste trei săptămâni dacă omologhează aceste recorduri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri