Trenul lui Ceauşescu a devenit centru de comandă al armatei

Data publicării:
tren ceausescu crop

Exerciţiile desfăşurate în două zone de luptă din Arad şi Tulcea au fost urmărite din trenul militar. Totul face parte din cel mai mare exercițiu național desfășurat după 1990 pe teritoriul României, denumit HISTRIA 2015.

7.000 de soldați, dar și angajați ai Ministerelor de Interne, al Afacerilor Externe, SRI şi STS participă împreună în cadrul diferitelor scenarii de luptă. Nouă poligoane din întreaga țară vor găzdui preț de două săptămâni exercițiul militar.

Trenul care a fost transformat într-un centru mobil de comandă datează din 1982 şi i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu. Vagoanele au fost concepute şi adaptate din punct de vedere militar. În tren sunt plasme care transmit imagini în timp real din judeţele Călăraşi, Tulcea, Constanţa, unde au loc exerciţii militare. Trenul are bucătării, cuşete spaţioase şi un dormitor de dimensiunea unei garsoniere.

În prezent, trenul se află în Călăraşi. În exerciţiul HISTRIA 2015 sunt folosite patru vagoane, dar, de-a lungul timpului, opt vagoane au fost adaptate militar pentru a asigura suportul logistic pentru militarii români.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri