Trenurile au întârzieri de sute de minute la intrarea în București. ”A căzut curentul la Chitila” explică birourile de informații din Gara de Nord

Data publicării:
94 big 1

ACTUALIZARE ORA 15.35 - Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că la ora 15.04 a fost remediat deranjamentul tehnic de pe segmentul Buftea-Chitila, circulaţia trenurilor spre şi dinspre Ploieşti fiind reluată în condiţii normale de trafic.


Mai multe trenuri, toate intrând în Gara de Nord din București prin localitatea Chitila, județul Ilfov, înregistrau miercuri la orele prânzului întârzieri cuprinse între o oră și două ore, fără a ști dacă aceste întârzieri sunt finale sau vor fi și mai mari. ”Ni s-a zis de la biroul de informații din gară că a căzut curentul la Chitila”, spune o persoană ce aștepta un tren de la Brăila pentru care se anunțase o întârziere de 100 de minute. În tren însă controlorii de tren spun călătorilor că există probleme cu ”softul”.

Și alte trenuri aveau întârzieri asemănătoare. Cel de Suceava a avut ora sosirii decalată cu 125 de minute, cel de la Iași 60 de minute și la fel și un alt tren venind de la Suceava.

”Nu este adevărat că a căzut curentul. Cauza este un deranjament tehnic semnalat la sistemul de dirijare a traficului pe segmentul de cale ferată Buftea-Chitila”, spune Oana Brânzan, șef pentru comunicare a companiei.

Potrivit CFR SA angajații companiei sunt pe teren pentru remedierea situației astfel încât trenurile să plece de pe loc cât de rapid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri