Trenurile vor avea întârzieri de până la o oră din cauza caniculei

Data publicării:
tren in gara de nord mfax-3

CFR a anunţat luni că, din cauza temperaturilor ridicate, au fost introduse limitări de viteză în circulaţia trenurilor pe mai multe secţii de circulaţie de pe raza celor opt regionale de cale ferată: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi, Constanţa.

Începând cu ora 12.00, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate în şine, pe anumite secţii de cale ferată, viteza de circulaţie a trenurilor de marfă şi de călători s-a redus cu 50 - 70 km/h faţă de viteza normală, potrivit Mediafax.

Prin aplicarea acestei măsuri obligatorii în perioadele caniculare, se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 15 - 20 de minute, în funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. Întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute, se vor înregistra la trenurile de lung parcurs care tranzitează mai multe judeţe afectate de temperaturile ridicate.

Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată, menţionează reprezentanţii CFR, arătând că, în perioada de caniculă, temperaturile înregistrate în şină depăşesc 50 de grade Celsius.

Înainte de efectuarea călătoriei, CFR recomandă călătorilor să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Călărași și Ilfov, inclusiv municipiul București, temperaturile maxime se vor situa marți între 38 şi 40 de grade. Aceste regiuni se află sub cod portocaliu de caniculă. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri