TUR VIRTUAL. Cum arată clădirea Băncii Naționale a României

Data publicării:
tur 20virtual 20bnr 20jpg-49349

La parter, turul virtual oferă două puncte exterioare, de pe strada Lipscani și strada Doamnei și 11 puncte de reper din interior.

TUR VIRTUAL. Cum arată clădirea Băncii Naționale a României | DIGI24

La etajul inclus în turul virtual sunt zece puncte de atracție, printre care Galeria Guvernatorilor, Sala Consiliului de Administrație sau vechiul cabinet al guvernatorului.

Accesați acest link pentru turul virtual al BNR.

Perimetrul clădirii este între străzile Lipscani, Doamnei, Smârdan şiEgeniu Carada.La sfârşitul anului 1938 clădirile din acest perimetru au fost expropriate prin decret regal.Noul palat al BNR urma să modifice substantial aspectul zonei, prin crearea unei construcţii masive, pe cinci etaje şi retragerea faţadei acesteiade la frontul străzii Doamnei.

Proiectul a fost elaborat de şeful Serviciului de Arhitectură al băncii, Radu Dudescu, împreună cu un grup de arhitecţi români (I. Al. Davidescu, N. Creţoiu, Gh. Nichitovici şi G. Vidraşcu). Faţada, placată cu piatră de Vraţa,se remarcă prin aspectul clasicizant, marcat de simetriede coloanele corintice şi de o cornişă puternic profilată.

Construcţia palatului a început în anul 1940 şi trebuia să fie încheiată, la roşu, în cursul anului 1941. Din cauza războiului, lucrările au decurs însă mult mai lent, fiind încheiate abia la mijlocul anilor '50. Au fost utilizate cele mai noi normative existente în epocă în legătură cu protectia antiseismică, instalaţiile electrice,de încălzire şi deventilaţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri