Turiști blocați în Salina Turda. Reacția companiei

Data actualizării: Data publicării:
30124166_1833208063377654_1297211012520345600_o

Intervenţie a pompierilor în Salina Turda, acolo unde trei turişti au rămas blocaţi într-o roată din parcul de distracţii. Angajaţii au încercat să-i dea jos pe turişti, dar nu au reuşit, aşa că au cerut ajutorul pompierilor de la ISU Cluj.

ACTUALIZARE. Reacția Salinei Turda: „Astăzi 06.04.2018 a existat un incident la Roata Panoramică din Salina Turda. Ușa unei gondole în care nu se afla nici un turist s-a deschis în timpul rulării. Am fost nevoiți să oprim roata și să solicitam intervenția serviciilor de specialitate pentru evacuarea în siguranță a turiștilor care se aflau în celelalte gondole. Subliniem că nu a fost vorba de vreo defecțiune a roții. În niciun moment siguranța turiștilor aflați în Roata Panoramică nu a fost pusă în pericol.

Chiar dacă a fost vorba de un incident minor, în conformitate cu procedurile pe care le avem, solicităm sprijin de specialitate, întrucât siguranța turistilor este prioritară. Nu a existat nici un moment de panică, nu a fost pusă în pericol viața sau siguranța turiștilor, iar informațiile apărute în acest sens sunt eronate”.

ACTUALIZARE. Cei trei turiști au fost coborâți din roata panoramică după aproximativ o oră. Nimeni nu a fost rănit.

Conducerea salinei a anunțat că va deschide o anchetă pentru a stabili cum s-a deschis ușa nacelei și dacă se face cineva vinovat de acest incident.


Roata panoramică s-a blocat din cauza unei nacele care s-a deschis sau a fost uitată deschisă, din primele informații.

Inițial, 19 turiști au fost blocați, dar nouă dintre ei au fost coborâți imediat. Pentru a-i cobori și pe ceilalți care au rămas în roata din parcul de distracții intervin alpiniștii. Aceștia trebuie să închidă nacela-problemă pentru ca roata panoramică să poată fi pusă în mișcare, astfel încât și ultimii trei turiști să fie coborâți în siguranță, a spus, la Digi24, sublocotenentul Ciprian Cornea de la ISU Cluj.

Acesta a adăugat că nu au fost raportate probleme de sănătate în cazul turiștilor blocați și că aceștia nu sunt în pericol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri