Turiști prinși de avalanşă în Munţii Făgăraş

Data actualizării: Data publicării:
avalansa in alpi 15 01 2016

Doi turişti au fost prinşi de o avalanşă în Munţii Făgăraş. Echipele de salvare au ajuns la ei și, din primele informații, viața lor nu este în pericol. În zonă a fost solicitată şi intervenţia unui elicopter SMURD.

ACTUALIZARE 15:06 Cei doi turiști vor fi evacuați cu ajutorul elicopterului SMURD care a plecat de la Târgu Mureș și urmează să ajungă în zonă în circa 20 de minute, a spus la Digi24 Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Va fi o operațiune de salvare în aer, deoarece elicopterul este dotat cu un troliu.


Salvamontiştii au reulşit să ajungă la victime, iar una dintre ele, o femeie, este în stare mai gravă, însă viaţa nu îi este pusă în pericol.

Reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Argeş spun că avalanşa s-a produs sub Cota 2000, pe porţiunea cuprinsă între zona Tunel şi Cotă. Doi turişti au fost răniţi.

Potrivit Salvamont, cele două persoane rănite fac parte dintr-un grup de circa 15 persoane.

La faţa locului intervin salvamontiştii din Sibiu şi Argeş şi un elicopter SMURD. Salvamontştii au pregătite şi tărgile de transport pe zăpadă, dacă evacuarea celor doi nu se poate face cu elicopterul.

Salvamontiştii avertizează că temperaturile ridicate de ieri şi astăzi favorizează producerea avalanşelor în majoritatea masivelor din ţară.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri