Arafat: Turistul surprins de avalanșă a fost găsit. Nu are semne vitale

Data actualizării: Data publicării:
turist Parang avalansa 2 011217

Doi turişti au fost surprinşi de o avalanşă, în Munţii Parâng, sub Vârful Cârja. Unul dintre ei a reuşit să se salveze, iar celălalt a fost dat dispărut. 

ACTUALIZARE - Echipele de intervenţie au ajuns la persoana surprinsă de avalanşă în Munţii Parâng, sub Vârful Cârja, şi au constatat că nu mai are semne vitale, fiind declarat decesul, au anunţat Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara. Cel mai probabil, turistul a suferit leziuni grave la coloana cervicală, în urma avalanşei.

Potrivit ISU Hunedoara, echipele de intervenţie au ajuns la turistul surprins de avalanşă în Munţii Parţng.

„Din păcare, victima nu mai prezintă semne vitale, fiind decedată. Cel mai probabil a suferit leziuni grave la coloana cervicală în urma aalanşei”, au precizat reprezentanţii ISU Hunedoara.

ACTUALIZARE. Turistul surprins de avalanşă în Munţii Parâng ar fi fost găsit de salvamontişti, însă nu mai avea semne vitale, a spus secretarul de stat în MAI Raed Arafat, precizând că aşteaptă confirmarea informaţiei.

„Din informaţiile noastre, persoana ar fi fost fost recuperată, dar, din păcate, nu prezintă semne vitale şi nu se mai poate face nimic. Aceasta este informaţia, dar urmează să fie confirmată în 30-45 de minute”, a spus Arafat la un post de televiziune.

El a precizat că în zonă nu este posibilă intervenţia cu elicopterul SMURD din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.


Potrivit Salvamont, o persoană a fost surpinsă de o avalanşă care a avut loc în Masivul Parâng sub Vârful Cârja.

Colegii celui surprins sub zăpada îl caută, iar o echipă de salvamontişti de la Baza Salvamont Parâng se îndreaptă către locul incidentului. Alte echipe de intervenţie se formează în judeţul Hunedoara, iar o echipă se formează în Gorj pentru o eventuală intervenţie pe versantul sudic.

De asemenea, un elicopter SMURD se îndreaptă către zonă pentru a sprijini acţiunea de salvare.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, a spus că este vorba despre trei turişti din Bucureşti care au mers în drumeţie în acea zonă deşi fuseseră avertizaţi de salvamontişti că există risc de avalanşă. Doi dintre ei au fost surprinşi de avalanşă, unul reuşind să se elibereze de sub zăpadă, în timp ce celălalt este dat dispărut, a spus reprezentantul ISU.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri