Turiştii străini ocolesc România de sărbători. Primul motiv: preţurile ridicate

Data publicării:
20121202 20turism-36398

De ce evită străinii România? Primul motiv îl reprezintă preţurile. În zona montană, tarifele cerute de hotelierii români depăşesc cu 40% preţurile din Bulgaria şi cu 30% pe cele din Austria. Multe sejururi sunt mai scumpe şi decât în Slovacia, Slovenia sau chiar Elveţia: un pachet de Revelion pe Valea Prahovei sau în Poiana Braşov porneşte de la 400 de euro, dar ajunge şi la 1000 de euro la hotelurile de renume.

Comparativ, la Paris sau Roma, cinci nopţi de cazare cu avion inclus costă mai puţin de 600 de euro. Iar dacă ne raportăm la limita superioară a tarifelor, cu 1000 de euro se poate merge într-un sejur în Malta, Egipt sau chiar Dubai. În plus, serviciile sunt mai bune ca la noi, spun specialiştii.

Nici Bucureştiul nu este atractiv pentru străinii care caută un loc în care să petreacă noaptea dintre ani. Turistul de Revelion nu vrea să viziteze muzee sau să călătorească în circuite, ci caută să se distreze şi să meargă la cumpărături. Iar la noi, magazinele sunt închise în primele două zile din an. De asemenea, străinii nu vor să plătească 400 de euro doar pentru masa de Revelion la un hotel de cinci stele. În alte capitale, precum Praga, Budapesta sau Viena, masa de Anul Nou costă doar 100 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri