Uciderea omului de afaceri din Arad. Prefect: "O bombă ar fi putut fi declanșată de la distanță". Ce spune despre închiderea graniței

Data publicării:
masina explodata arad
Posibilitatea declanșării unei bombe, de la distanță, în mașina în care se afla omul de afaceri arădean Ioan Crișan, este luată în calcul de prefectul Județului Arad. Foto: Facebook/ Flaviu-Ovidiu Stuhulet

Prefectul judeţului Arad, Toth Csaba, spune că în cazul exploziei maşinii în care se afla omul de afaceri Ioan Crişan a fost vorba de o moarte violentă, posibil provocată de o bombă care ar fi putut fi acţionată şi de la distanţă. De asemenea, reprezentantul Guvernului a precizat că granița României este aproape de Arad iar aceasta nu poate fi închisă “atât de repede”.

"Consider că în primul şi în primul rând mesajul care trebuie să vină din partea noastră, a autorităţilor, este unul de calm. Cetăţenii municipiului şi judeţului Arad pot să stea liniştiţi, am luat toate măsurile de ordine publică. În această situaţie, zic eu, ciudată, pentru că infracţiuni s-au mai întâmplat, dar infracţiuni de o gravitate asemănătoare nu a mai avut parte municipiul Arad. Există efective de poliţie şi jandarmerie în patrulare, există, pe lângă activităţile normale, şi activităţi suplimentare pentru a menţine ordinea publică", a declarat, duminică, prefectul Toth Csaba, citat de Agerpres.

El a spus că anchetatorii au mers "pe o pistă de moarte violentă, de incendiu provocat".

"Există şi această posibilitate, cu o bombă, care, din câte cunosc eu, ar fi putut fi declanşată şi de la distanţă. (...) Anchetatorii lucrează la mai multe piste, au fost efectuate activităţi specifice de anchetă, cercetarea la faţa locului, audieri de martori, au fost identificate piste de anchetă, dar nu am cunoştinţă despre identificarea unor persoane direct responsabile de această faptă", a declarat prefectul, precizând că informaţiile le are din surse publice, nu direct de la anchetatori.

Toth Csaba: Nu se poate închide granița atât de repede

Prefectul județului Arad a mai declarat că nu au fost până acum suficiente date pentru a închide punctul de frontieră cel mai apropiat de municipiu iar că o astfel de decizie nu îi aparține.

“Granița este aproape de municipiul Arad. Undeva într-o oră se poate ajunge în graniță. Nu se poate închide granița atât de repede, având în vedere că nu am avut date suficiente și granița nu o închide prefectul județului Arad.

Am luat toate măsurile în ceea ce privește ordinea publică. În continuare, desfășurăm împreună cu Jandarmeria și Poliția județului Arad activități de menținere a ordinii publice. Consider că și cred că este normal să fie o stare de neliniște în județ și în municipiul Arad”, a afirmat prefectul.

În acest caz au avut loc și audieri, după ce mașina în care se afla omul de afaceri Ioan Crișan a explodat într-o parcare din Arad. Surse din rândul anchetatorilor spun că, cel mai probabil, deflagrația a fost provocată de o bombă artizanală, acționată de la distanță. Polițiștii au conturat deja un cerc de suspecți.

Potrivit site-ului local de știri Aradon.ro, primul scenariu privind moartea lui Ioan Crișan este legat de contrabanda cu țigări. Explozia ar putea avea o conexiune directă cu o acțiune de luni a polițiștilor din Arad, împotriva traficului de țigări, scrie site-ul Aradon.

 

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri