Ucraina condamnă parada de la Bacău care a folosit simbolul „Z” în ziua unui atac masiv cu rachete rusești

Data publicării:
berzunti
Sursa foto: captură video Mihaela Avădăni / Facebook

Ambasada Ucrainei de la București constată „cu regret că în ziua când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea Federației Ruse, în județul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreia au fost folosite simboluri ale teroriștilor ruși”. Ambasada face apel la „instituțiile de drept ale Românei să efectueze o anchetă rapidă și detaliată a evenimentului”.

„Cu regret constatăm faptul că în ziua când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea Federației Ruse, în județul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreia au fost folosite simboluri ale teroriștilor ruși.

Suntem convinși că asemenea manifestare contrazice poziția poporului român, care și-a exprimat sprijinul necondiționat Ucrainei în războiul declanșat de către Federația Rusă împotriva statului ucrainean. Sperăm că acest eveniment v-a fi evaluat corespunzător de către societatea română.

Simbolurile agresiunii rusești trebuie să fie interzise în toată lumea civilizată.

Apelăm la instituțiile de drept ale Românei să efectueze o anchetă rapidă și detaliată a evenimentului menționat”, arată mesajul ambasadei de la București.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău au deschis un dosar penal în care fac cercetări după ce, în cadrul unei parade care ar fi avut loc pe 30 decembrie cu mascaţi din comuna Berzunţi, mai multe persoane s-au costumat în soldaţi ruşi şi au defilat cu autovehicule imitând pe cele militare, având inscripţionată litera "Z".

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri