UE ar putea renunţa la MCV pentru România, dar îl va menţine pentru Bulgaria

Data publicării:
steag UE ec.europa.eu

Într-un interviu acordat joi postului de televiziune bulgar bTV, ambasadorul britanic a sugerat că UE ar putea renunţa la raportul MCV privind România, iar Bulgaria riscă să rămână singura ţară monitorizată pentru justiţie şi afaceri interne, relatează site-ul Novinite.com, citat de Mediafax.

Ambasadorul britanic a adăugat că trimiterea unor foşti miniştri şi şefi de agenţii la închisoare, aşa cum s-a întâmplat în România, ar arăta că Bulgaria are instituţii independente, care nu sunt vizate de presiuni politice.

Klaus Iohannis: Ridicarea MCV trebuie să devină un obiectiv major al justiției

Jonathan Allen a subliniat că rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene arată în continuare că justiţia bulgară nu respectă standardele UE, potrivit site-ului dnevnik.bg.

Diplomatul a precizat că el şi alţi şase ambasadori europeni şi-au exprimat îngrijorarea privind justiţia bulgară într-o scrisoare deschisă dată publicităţii la 21 decembrie 2014, în primul rând pentru a apăra interesele societăţii bulgare.

El a adăugat că investitorii britanici care deja se află în Bulgaria sunt mulţumiţi de angajaţii lor bulgari şi de taxele mici, dar sunt îngrijoraţi de schimbările legislative constante, lipsa transparenţei şi incertitudinea unor decizii corecte ale justiţiei.

Klaus Iohannis, debut de mandat sub semnul criticilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri