Uite contractul, nu e contractul. Contraziceri la nivel înalt pe tema situaţiei industriei de armament

Data publicării:
SIGLA CUGIR

Aflat într-o vizită la Fabrica de Arme din Cugir, secretarul de stat Cătălin Olteanu din Ministerul Economiei a spus că nu există nicio comandă a statului pentru această uzină. La începutul săptămânii, ministrul apărarii, Mircea Duşa, declara la Alba Iulia exact contrariul.

Cei de la Cugir, pe baza suplimentărilor la rectificarea bugetară, au primit comenzi vizavi de necesarul pe care pe care armata română îl are şi au şi capacitatea cei de la Cugir să producă”, spunea Mircea Dușa.

Întrebat dacă din partea armatei române au fost comenzi pentru Fabrica de Arme sau Uzina Mecanică, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Cătălin Olteanu, a răspuns tranșant: „În momentul acesta nu! (Reporter: Deci nu există astfel de contracte încheiate de armata română?) Nu!”

Fabrica de arme trece acum prin una dintre cele mai dificile perioade din istorie. Uzina are aproape o mie de angajaţi care ar putea să nu-şi primească salariile pe luna următoare dacă fabrica nu primeşte contracte de la stat.

Anul trecut, ministrul Economiei Varujan Vosganian spunea că uzina Cugir îşi dublează producţia în acest an, după ce a semnat un contract de livrare de armament uşor cu o ţară membră NATO.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri