Ultimul mesaj de Anul Nou al lui Traian Băsescu ca preşedinte: Doresc să predau mandatul cuiva care să continue ce n-am reuşit eu să termin

Data publicării:
traian basescu predeal

Şeful statului a spus că cel mai mult şi-ar dori ca în 2014 justiţia să câştige bătălia cu politicul. Şi asta pentru că în 2012 şi în 2013 politicienii au crezut că pot pune sub control justiţia. „E prioritatea zero pentru mine în 2014”, a declarat preşedintele.

Relaţia României cu Republica Moldova reprezintă un alt subiect care îl preocupă pe preşedintele Băsescu: „Mi-aş dori ca nu numai câţiva politicieni, dar şi românii să gândească la relaţia noastră viitoare cu Moldova. Cred că 2014 trebuie să fie anul în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova e pământ românesc şi că nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop-Molotov această ţară, ci are o istorie, cultură, limbă legate de România şi de poporul român”, a mai spus Traian Băsescu

Preşedintele a mai spus că în noul an va trebui să facem un efort la nivel politic ca să ne redobândim credibilitatea din 2010. „Loviturile date justiţiei şi statului de drept în ultimii doi ani de către actuala majoritate au diminuat mult din încrederea partenerilor în România. Mi-aş dori ca în 2014 aceşti oameni să înţeleagă că trebuie să guverneze pentru statul de drept, pentru România şi nu pentru apărarea celor care încalcă legea”, a adăugat şeful statului.

"Românii să aibă mai multă încredere în ei"

Traian Băsescu le doreşte românilor să aibă mai multă încredere în ei, pentru că n-au niciun motiv să se simtă neîncrezători în propriile forţe ca naţiune, pentru că România e o ţară locuită de un popor cu o istorie de care poate să fie mândră.

„Mi-aş dori ca românii să înţeleagă că prosperitatea nu vine peste noapte şi să fie mândri că au trecut probabil cel mai rapid peste criza din 2009-2010. Uitaţi-vă la alte ţări cum se chinuie şi acum să revină pe pieţele internaţionale, iar românii nu sunt mândri de cea mai mare performanţă a lor ca popor în ultimii ani, aceea de a trece peste criză cu uşurinţă, de a se afla de trei ani în situaţia de creştere economică”, a mai declarat şeful statului.

Acesta a mai spus că în 2014 îşi doreşte să predea mandatul către un preşedinte care să continue ce n-am reuşit eu să termin: procesele de modernizare a statului, adică o Constituţie revizuită şi modernizată, care să răspundă zilei de azi şi următorilor 10 ani.

„Mi-aş dori ca Guvernul să facă, stimulat de viitorul preşedinte, o reorganizare administrativă în folosul românilor şi nu al baronilor. Mi-aş dori tare mult ca România să se aşeze la locul ei, acolo unde figurează ca mărime, pe locul 6, 7 în Europa. Să fie a 6-a, a 7-a ţară şi ca putere economică şi ca performanţă”, a încheiat preşedintele Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri