Un afgan care se ascunsese pe șasiul unui TIR a fost găsit aproape înghețat, la Vama Calafat

Data publicării:
migrant ascuns pe sasiul unui tir
Un afgan care se ascunsese pe șasiul unui TIR a fost găsit aproape înghețat, la Vama Calafat. FOTO: Poliția de Frontieră

Un afgan de 28 de ani a fost găsit de polițiști în timp ce încerca să intre ilegal în țară ascuns pe șasiul unui TIR. Tânărul era în stare de hipotermie și a fost dus la spital.

Bărbatul a fost găsit la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, sâmbătă seara, când un cetățean bulgar, în vârstă de 54 de ani, care conducea un TI, a vrut să intre în țară. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese din metal, încărcate din Turcia pentru Marea Britanie.

Însă, în urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit pe șasiu un bărbat care se simțea rău și era în stare de hipotermie.

Polițiștii de frontieră i-au acordat primul ajutor și au sunat la 112. Un echipaj al Ambulanței l-a dus la Spitalul Municipal Calafat.

După ce starea lui a fost stabilizată, polițiștii de frontieră au continuat cercetările. Au stabilit că bărbatul în vârstă de 28 de ani este din Afganistan și s-a urcat pe șasiul mijlocului de transport în timp ce se afla pe teritoriul Bulgariei, fără ca șoferul să aibă cunoștință de acest lucru. El intenționa să ajungă în Germania.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri