Sari la conținut

Un agent de poliţie din Bucureşti nu poate justifica peste 20.000 de euro din averea sa 

 

ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de 75.441,50 lei (aproximativ 21.558,75 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de Marius Ionuţ Răduţă, agent șef adjunct în cadrul Direcției Generale a Poliției București, împreună cu familia.

În perioada 2002 - 2010, Răduţă a realizat venituri salariale în cuantum de 88.769 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 164.210,5 lei, rezultând o diferență nejustificată de 75.441,50 Lei (aproximativ 21.558,75 Euro), precizează ANI.

În aceste condiţii, ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel București, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de Marius Ionuţ Răduţă în perioada exercitării funcției publice.

Poliţistul a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. El a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.