Un an de Digi24 Craiova. Eugen Barbu, „Recrutat în Oltenia”: Împreună am găsit soluții pentru problemele pieţei forţei de muncă

Data publicării:
eugen barbu crop

Un an de talk show dedicat pieței forței de muncă din regiune. Ce ați reușit să schimbați sau să aduceți în plus telespectatorilor?

Adresată în special şomerilor, celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă, dar şi celor care vor să se reorienteze din punct de vedere profesional, emisiunea a debutat într-un moment de criză economică resimţită din plin de marii agenţi economici din regiune. Timp de un an, în fiecare dimineaţă, le-am arătat telespectatorilor noi perspective asupra pieţei forţei de muncă din regiune. Împreună am am analizat oportunităţile profesionale din Oltenia şi am căutat cele mai bune soluţii pentru o carieră de succes.

Care a fost cel mai delicat moment al emisiunii „Recrutat în Oltenia” din ultimul an?

Au fost multe momente grele, însă cel care primează este legat de emoţiile transmise de invitaţii care ajung pe ultima sută de metri la emisiune din diverse motive. De asemeni, tracul unor invitaţi care se află pentru prima dată într-o emisiune în direct sau în faţa camerei. Şi mai este greu atunci când trebuie să-i convingi, prin orice mijloace, că întrebările incomode nu pot fi evitate şi că ambalarea lor sub o formă sau alta poate deforma adevărul.

Care a fost reacţia telespectatorilor Digi24 Craiova?

Recrutat în Oltenia” a devenit un partener pentru telespectatorii Digi24Craiova, împreună am identificat situaţiile de la care pornesc problemele pieţei forţei de muncă şi, tot împreună, am găsit soluţii eficiente pentru rezolvarea acestora. Ne-au cerut să le prezentăm exemple de reuşită în carieră, să explicăm pe înţelesul lor ce înseamnă un business modern, care sunt sursele de finanţare pentru a porni o afacere şi, mai mult decât atât, au dorit să transmitem autorităţilor şi instituţiilor că activitatea pe care acestea o desfăşoară trebuie să fie una transparentă.

Ce pregătiţi pentru următorul an?

Îmi propun ca această emisiune să rămână un reper în domeniul recrutării de personal şi să contribuie la reducerea numărului de şomeri în zona de sud a României. În noul an vom cerceta în continuare piața muncii, vom prezenta oportunităţile şi problemele angajatorilor, precum şi opţiunile celor care-şi caută un loc de muncă. Vom fi atenţi la schimbările care vizează economia regională şi vom prezenta obiectiv deciziile şi acţiunile care ne modelează şi influențează viitorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri