UN AN DE LA PROTESTELE DIN IANUARIE 2012. Aproximativ 100 de persoane sunt în Piaţa Universităţii

Data publicării:
13 2001piatauniversitatii-43569

Actualizare 19.00.Oamenii scandează şi împotriva Guvernului Ponta.

Ei încep să plece din Piaţa Universităţii.

În Piaţa Universităţii, în faţa Teatrului Naţional s-au adunat începând cu ora 17.00 câteva zeci de persoane.

Acestea au venit cu steaguri tricolore şi au afişat bannere cu mesaje similare celor de anul trecut. Oamenii au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu.

Mii de oameni au venit anul trecut, în Piaţa Universităţii, pentru a protesta faţă de demisia medicului Raed Arafat. A fost scânteia care a declanşat şirul zilelor de proteste din centrul Capitalei.

Nu au lipsit atunci nici momentele de violenţă, după ce protestatarii au ocupat Piaţa Universităţii, iar jandarmii au intervenit.

Sancţiuni după anchetarea modului în care au acţionat jandarmii

Directorul general al Direcţiei de Jandarmi Bucureşti, Eugen Meran, a fost demis vineri, în verificărilor privind modul în care jandarmii au acţionat în ianuarie 2012.

„A fost comandantul misiunii din acea perioadă (a protestelor din ianuarie 2012 – nr.).Eugen Merana condus toate activităţile şi este direct responsabil pentru modul în care a organizat şi coordonat activităţile respective. I se reproşează modul defectuos în care a organizat şi condus activităţile. Conform prevederilor legale, până când Parchetul ne va comunica punerea în mişcare a acţiunii penale, vom lua măsura punerii la dispoziţie a acestuia şi vom aştepta soluţia finală”, a spus Mircea Olaru, şeful jandarmeriei Române.

Jandarmul care a agresat un manifestant va fi cercetat pentru purtare abuzivă

Referitor tot la incidentele de la protestele care au avut loc în urmă cu un an, Mircea Olaru a precizat căministrul Radu Stroea dispus cercetări interne privind împrejurările agresiunii petrecute asupra lui Şandru Ionuţ. Subofiţerul vinovat şi-a recunoscut fapta, fiind susceptibil de săvârşirea faptei de purtare abuzivă, faptă prevăzută de art. 250 din Codul Penal.

Cazul va fi înaintat Parchetului Militar de pe lângă Curtea de Apel, unitate care este competentă în cercetarea şi soluţionarea cauzei, unde a fost depusă şi plângerea de către victimă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri