Un angajat al Protecției Copilului, acuzat că a abuzat sexual o fată de 14 ani

Data publicării:
copil abuz violenta
Fetiţă agresată. Foto cu caracter ilustrativ: Getty Images

Un angajat al Directiei pentru Protectia Copilului din Bârlad si un antrenor de fitness sunt acuzați că ar fi abuzat sexual o fată de 14 ani, aflată în grija statului. Adolescenta a povestit unui educator prin ce a trecut, iar acesta și-a alertat superiorii. Politia a deschis dosar penal, iar Directia pentru Protectia Copilului Vaslui face o anchetă internă.

„În urma relatărilor făcute de minoră, a fost convocată o şedinţă de caz, a fost anunţată Poliţia, iar angajatul acuzat, terapeut într-un centru de recuperare, este cercetat disciplinar. Până la finalizarea anchetei, suplimentar a fost luată măsura ca salariatul să fie transferat într-un loc în care nu interacţioneză cu copiii. Minora a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică”, a declarat pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Poliţiştii fac cercetări în două dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu minor şi agresiune sexuală.

„La nivelul instituţiei s-au deschis două dosare de cercetare penală, în urma unor sesizări primite de la DGASPC. Se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de act sexual cu minor şi agresiune sexuală", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri