Un avion a lovit două păsări după ce a decolat de la Sibiu

Data publicării:
avion sibiu

Panică printre pasagerii unei curse Luftansa, care ar fi trebuit să plece în această dimineaţă din Sibiu. În timpul decolării, avionul a lovit două păsări, iar pilotul a fost obligat să revină de urgenţă la sol. Aripa stângă a fost avariată, însă nicio persoană din cele 88 aflate la bord nu a fost rănită.

Avionul, care aparţine companiei Lufhansa trebuia să decoleze la ora 7.00.

Nicio persoană nu a fost rănită.

Pasagerii trebuie să aştepte până la ora 18.00 până să poată lua o altă cursă pentru a ajunge la destinaţie.

Reprezentanţii companiei aeriene s-au ferit să dea informaţii despre incident, dar i-au asigurat pe cei 88 de călători că vor ajunge la destinaţie după ora 18.00. Între timp, aceştia au primit hrană şi apă.

În timp ce rula pe pista, aeronava a lovit doi pescăruşi. A întrerupt decolarea, s-a întors pe platformă, au constatat că au sânge pe aripa stângă. Noi avem tunuri de zgomot, butelii de propan care cam la două minute emit un sunet. Pe autoturismul de control al pistei avem montate patru difuzoare de putere mare cu tot felul de înregistrări care îndepărtează păsările”, a declarat Gheorghe Velicu, directorul interimar al Aeroportului Internaţional Sibiu.

Nu este singurul caz de acest gen când un avion face cale întoarsă. În urmă cu trei luni, o aeronavă a Wizz Air a revenit în scurt timp de la decolare pe Otopeni, după ce a lovit o pasăre. Incidente asemănătoare au fost semnalate şi la Timişoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri