Copilul de 6 ani din Dolj, dat dispărut vineri, a fost găsit

Data actualizării: Data publicării:
copil gasit dolj

Băiatul în vârstă de şase ani din comuna Rast, judeţul Dolj, a fost găsit după ce a dispărut de acasă, vineri. Totul s-ar fi întâmplat seara, în jurul orei 18:15, când copilul a plecat de-acasă fără să anunţe.

Actualizare 11:00. Copilul de 6 ani a fost găsit lângă un cimitir. El a fost însoțit de câinele familiei. „Asta l-a păzit toată noaptea”, a spus un bărbat.


Până la această oră nici poliţia, nici părinţii nu au dat de urma micuţului. Familia a cerut ajutorul oamenilor legii, care îl caută pe copil şi în aceste momente.

Conform poliţiei din Dolj, numele băiatului este Bora Manuel Cătălin, are 6 ani și 11 luni, aproximativ 1,15 metri înălţime, părul blond, tuns scurt, constituţie slabă, fără semne particulare.

Poliţiştii au început căutările copilului şi au precizat că orice persoană care poate oferi informaţii care să ducă la găsirea băiatului să sune la 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Băiatul este căutat în zona localităților Băilești, Rast, Catan și Negoi. Echipajele care acționează pe teren s-au împărțit în mai multe echipe și încearcă să găsească băiatul cât mai repede și să îl aducă acasă teafăr și nevătămat, a declarat la Digi24 Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

„În cel mai scurt timp, poliţiştii doljeni s-au mobilizat şi s-au deplasat la faţa locului demarând cercetările şi căutările în vederea găsirii minorului. A fost formată o echipă complexă, formată din poliţişti de la investigaţii criminale, specialişti criminalişti, poliţişti de ordine publică şi echipaje canine. A fost solicitat sprijinul colegilor de la ISU, jandarmeriei şi poliţiei de frontieră, la căutări, forţele implicate fiind ajutate şi de voluntari din localităţile învecinate. Totodată, conducerea IPJ Dolj a făcut demersurile ca la faţa locului să se deplaseze şi un elicopter dotat cu aparatură cu termoviziune. Activitatea se desfăşoară cu oarecare dificultate, întrucât e foarte întuneric. Sunt zone cu numeroase şanţuri, sunt zone de câmpie însă, pe alocuri, predomină vegetaţia abundentă”, a explicat Cosmin Grădinaru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri