Un bărbat a fost găsit mort pe un deal, existând suspiciunea că a fost ucis de un urs

Data publicării:
urs

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna Vizantea-Livezi, judeţul Vrancea, a fost găsit mort, pe un deal, iar după modul cum este sfâşiat trupul său există bănuiala că a fost ucis de un urs.

Primarul comunei vrâncene Vizantea-Livezi, Dragoş Ciobotaru, a spus că trupul bărbatului a fost descoperit, luni noapte, la marginea satului Livezile.

Bărbatul plecase luni, de la ora 15:00, de acasă, iar la un moment dat, câţiva localnici au auzit dinspre un deal mai multe strigăte. Când au ajuns acolo, oamenii l-au găsit pe bărbat mort. După modul cum era sfâşiat, se presupune că bărbatul a fost atacat de urs.

„Am înţeles că bărbatul a plecat de acasă de luni, la ora 15:00. Seara, familia lui a intrat în panică, apoi cineva a auzit ţipete şi au plecat să-l caute. L-au găsit acolo, plin de sânge. 99 la sută a fost omorât de urs. Au găsit o furcă ruptă lângă el”, a declarat primarul comunei Vizantea-Livezi.

În zonă, urşii au mai atacat animale domestice, stupi, livezi sau gospodării, dar niciodată oameni.

„Urşii au stricat vreo 4 stupi de la o stupină, i-au spart pe toţi. Joi noapte au spart 7 stupi de la altă stupină. Sunt foarte mulţi, avem grave probleme cu urşii. Probabil că le e foame şi coboară în sat pentru că a fost iarna asta lungă. Când luasem legătura cu Garda Forestieră, cu ocoalele silvice, să facem nişte trageri s-a întâmplat nenorocirea cu acest om”, a mai spus primarul.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru moarte suspectă şi urmează să stabilească exact ce s-a întâmplat.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri